Yarım su bardağı karabuğday
1 su bardağı sıcak su
150 gram mantar, 1 demet roka
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet acı kırmızıbiber
Tuz, karabiber ve pulbiber
Sosu için:
3 çorba kaşığı balzamik sirke
3 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz
Karabuğdayı küçük bir tencereye alıp yarım tatlı kaşığı tuz ve sıcak suyla beraber haşlayın. Suyunu çekince karıştırıp ocaktan alın. Diğer taraftan sıvı yağı bir tavaya alıp mantarı ekleyin. Tuz ve baharatını ayarlayıp soteleyin. Derin bir salata kasesine önce rokayı sonra karabuğdayı ve en son mantarları ekleyin. Doğranmış kırmızı biber katın. Üzerine tuz, balzamik sirke ve zeytinyağını gezdirip karıştırdıktan sonra servis yapın.