Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet bir buçuk kg'lık karnabahar
    5 çorba kaşığı sıvıyağ
    2 adet soğan, 200 gram kıyma
    4 su bardağı sıcak su
    1 çorba kaşığı domates salçası
    1 çorba kaşığı biber salçası, tuz

Karnabaharı çiçeklerine ayırıp yıkayın. Sıvı yağı büyük bir tencereye alıp, küp doğranmış soğanları rengi dönene dek kavurun. Üzerine kıymayı ilave edin. Kıyma suyunu salıp tekrar çekene dek kavurup, salçaları ekleyin. 1-2 dakika daha kavurup karnabaharı tencereye alın. Karıştırıp suyunu ekleyin. Tuz katın. Tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın. Piştikten sonra sıcak servis yapın.