Kereviz Kalyesi

Kereviz Kalyesi
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

4 adet orta boy kereviz
Yarım limonun suyu
Yeteri kadar su
400 gram (4 parça halinde)
kemikli kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
3 su bardağı sıcak et suyu
2 çorba kaşığı koruk ekşisi
Tuz

YAPILIŞI

KEREVİZLERİ temizleyip, elma dilimi şeklinde doğrayın. Kararmalarını önlemek için limonlu suya atın. Eti bir tencereye alın ve suyunu salıp yeniden çekinceye dek arada bir karıştırarak kavurun. Üzerine tereyağı ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edin. Soğan kavrulunca etle birlikte tencerenin ortasına toplayın. Etrafına kerevizleri dizin. Et suyu ve tuz ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika pişirin ve koruk ekşisini katın.
Kısık ateşte 40 dakika pişirin. Yemeğin suyunu bir kaba süzün. Tencerenin üzerine bir servis tabağı
kapatın. Ters çevirerek yemeği tabağa aktarın. Süzdüğünüz suyu üzerine gezdirerek servis yapın.
BİZE ULAŞIN