Kerevizli Mantar Dolması

Kerevizli Mantar Dolması
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 adet kereviz

1'er adet havuç ve soğan

12 adet büyük boy mantar

Yarım limonun suyu

Yeteri kadar su

2 çorba kaşığı tereyağı

100 gram dana jambon

2 diş kıyılmış sarımsak

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı rendelenmiş kaşar

peyniri, tuz, karabiber



Sos için:

1 su bardağı yoğurt

3 çorba kaşığı mayonez

1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

Tuz, karabiber


YAPILIŞI

Kereviz, havuç ve soğanı temizledikten sonra küçük küpler halinde doğrayın. Mantarların saplarını koparın. Yıkayın ve kararmalarını önlemek için limonlu suya atın. Saplarını ince kıyın. Tereyağını bir tavaya alıp kızdırın. Üzerine kereviz, havuç, soğan ve kıyılmış mantar saplarını ilave edin. 5 dakika sote edip, kıyılmış jambon, sarımsak, kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. 3 Mantarların dışına bir fırça ile sıvıyağ sürüp, fırın tepsisine yerleştirin. İçlerine sebzeli harç doldurun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Sos için yoğurt ve mayonezi birlikte çırpın. Üzerine toz kırmızıbiber, tuz ve karabiber ilave edin. Kerevizli mantar dolmasıyla birlikte servis yapın
BİZE ULAŞIN