MALZEMELER
2 adet kereviz
1'er adet havuç ve soğan
12 adet büyük boy mantar
Yarım limonun suyu
Yeteri kadar su
2 çorba kaşığı tereyağı
100 gram dana jambon
2 diş kıyılmış sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
peyniri, tuz, karabiber
Sos için:
1 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı mayonez
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Tuz, karabiber
Kereviz, havuç ve soğanı temizledikten sonra küçük küpler halinde doğrayın. Mantarların saplarını koparın. Yıkayın ve kararmalarını önlemek için limonlu suya atın. Saplarını ince kıyın. Tereyağını bir tavaya alıp kızdırın. Üzerine kereviz, havuç, soğan ve kıyılmış mantar saplarını ilave edin. 5 dakika sote edip, kıyılmış jambon, sarımsak, kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. 3 Mantarların dışına bir fırça ile sıvıyağ sürüp, fırın tepsisine yerleştirin. İçlerine sebzeli harç doldurun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Sos için yoğurt ve mayonezi birlikte çırpın. Üzerine toz kırmızıbiber, tuz ve karabiber ilave edin. Kerevizli mantar dolmasıyla birlikte servis yapın