Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    6 adet kırmızı biber
    2 adet orta boy bostan patlıcanı
    Yarım su bardağı zeytinyağı
    1 su bardağı haşlanmış nohut
    1 adet soğan
    2 diş sarmısak
    2 çorba kaşığı tahin
    2 çorba kaşığı limon suyu
    2 çorba kaşığı soğuk su
    3 dal maydanoz
    Tuz
    Karabiber
    Kimyon
    Sos için:
    2 çorba kaşığı nar ekşisi
    6 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 diş dövülmüş sarmısak
    Tuz
    Karabiber
KIRMIZI biberleri ortadan ikiye bölüp tohumlarını çıkarın. Yağılı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Patlıcanları alacalı soyup boylamasına yarım cm kalınlığında doğrayın. Acısının gitmesi için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Daha sonra yıkayıp kurulayın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yumuşayana dek pişirin. Haşlanmış nohudu çatalla ezin. İnce kıyılmış soğanı, 2 çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin. Üzerine kıyılmış sarmısak ve kimyon katın. 1 dakika daha kavurup, ocaktan alın. Üzerine ezilmiş nohut, tahin, limon suyu ve suyu ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Soğuması için kenara alın. Sos için tüm malzemeyi bir kaseye alıp karıştırın. Fırında pişirdiğiniz patlıcanlardan birinin uç kısmına biraz nohutlu harç koyup rulo şeklinde sarın. Patlıcan ve iç harç bitene dek işleme devam edin. Pişirdiğiniz kırmızı biberlerin kabuklarını temizleyin. Yarım cm kalınlığında şeritler halinde doğrayıp, servis tabağının tabanına yerleştirin. Üzerine hazırladığınız patlıcan rulolarını yerleştirin. Nar ekşili sosu üzerine gezdirin. Maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis yapın.