Kıymalı Kereviz Dolması

Kıymalı Kereviz Dolması
  • 5 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

5 adet kereviz
1/4 limon suyu
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet soğan
100 gram kıyma
2 çorba kaşığı pirinç
2 çorba kaşığı su
Tuz
karabiber
1 adet haşlanmış havuç
100 gram haşlanmış bezelye

YAPILIŞI

1 KEREViZLERİsoyup, yarıdan keserek iç kısımlarını oyalım. Limonlu suda yarı yarıya yumuşayana dek haşlayalım ve yayvan bir tencereye dizelim. 2 Bir tavaya sıvıyağı alıp, küp doğranmış soğanları ekleyelim ve pembeleşene dek kavuralım. Kıymayı ekleyip, 2-3 dakika daha kavuralım. 2 çorba kaşığı pirinci ekleyip, şeffaflaşana dek kavuralım. 2 çorba kaşığı su, tuz ve karabiber ekleyip, pirinçler suyunu çekene dek pişirelim. Haşlanmış havucu tavla zarı iriliğinde doğrayıp, ekleyelim. 3 Bezelyeleri ekleyip, karıştırarak bu harcı kereviz göbeklerine tepeleme dolduralım. Kerevizlerin yarısına gelecek kadar kerevizlerin haşlama suyunu ilave edelim. Kısık ateşte pirinçli harç yumuşayana dek pişirelim.
BİZE ULAŞIN