Közde Patlıcan

Közde Patlıcan
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

6 adet orta boy patlıcan
150 gram küp doğranmış emmantel peyniri
24 adet orta boy haşlanmış karides
6 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

YAPILIŞI

PATLICANLARI yıkayıp, kurulayın. Ocakta közleyip, ortalarından bıçakla boylamasına kesin. Tuz ve karabiber serpin. Üzerine önce küp doğranmış peynir, sonra karidesleri yerleştirin. Peynir iyice eriyince, her bir patlıcana 1 tatlı kaşığı tereyağı koyarak servis yapın.

PÜF NOKTASI

Bu yemek özellikle mangalda yapılır. Ama ocakta közde de oluyor. Ocakta yapacaksanız karidesleri tuzlu suda haşlayarak koymanızı öneririm. Mangalda yapacaksanız karidesleri çiğden ayıklayıp yerleştirirseniz daha lezzetli oluyor. Her iki pişirme türünde de servisten önce sıcakken en son tereyağı sürün.
BİZE ULAŞIN