Krepte Kereviz

Krepte Kereviz
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 adet kereviz
3 çorba kaşığı tereyağı
750 gram kuşbaşı kuzu eti
1’er adet orta boy soğan,
havuç ve patates
10 adet orta boy mantar
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Hamuru için:
3 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı un, tuz
Üzeri için:
8 dilim kaşar peyniri

YAPILIŞI

TEREYAĞINI bir tencereye alıp, et ve piyazlık doğranmış soğanı ekleyin. Et suyunu çekince, ince doğranmış havucu katın. 5 dakika kavurup, küp doğranmış kereviz ve patatesi ilave edin. 2-3 dakika daha kavurup dörde bölünmüş mantarı ilave edin. Mantar suyunu salıp çekince bir su bardağı sıcak su ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte et yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Krep için yumurta, süt ve sıvıyağı geniş bir kaba alıp çırpın. Üzerine un ve tuz ekleyerek tamamen pürüzsüz bir kıvama gelene dek çırpmaya devam edin. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı ısıtın. Hazırladığınız krep harcından bir kepçe alıp tavaya dökün. Sağa sola sallayarak harcı yayın. Krep kızarınca diğer tarafını çevirip, pişirin. Harç bitene dek işleme devam edin. Kreplerden birini düz bir zemine alın, ortasına kerevizli harçtan koyun. Krebi bohça gibi katlayın. Bir fırın tepsisini yağlayın. Krep bohçasını ters çevirerek tepsiye yerleştirin. Kalan krepleri de aynı şekilde hazırlayıp tepsiye alın. Her birinin üzerine bir dilim kaşar peyniri koyun. Sebzeli harcın dibinde kalan sosu tepsiye gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirip servis yapın.

BİZE ULAŞIN