Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 su bardağı kurufasulye
    1 adet tanelenmiş nar
    1 adet soğan
    5-6 dal maydanoz
    1 adet kırmızı biber
    3 adet sivri biber

    Sos için:
    1 kahve fincanı elma sirkesi
    1 kahve fincanı nar ekşisi
    1 kahve fincanı zeytinyağı
    Yarım limonun suyu
    Yeteri kadar tuz
KURUFASULYEYİ yıkayıp, üzerini üç parmak geçecek kadar su ekleyin ve bir gece dinlendirin. Ertesi gün suyunu süzüp yeniden su ekleyerek haşlayın. Suyunu yeniden süzüp, derin bir kaseye alın. Fasulye soğuyunca, nar, halka doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, kıyılmış kırmızı biber ve sivribiber ekleyip harmanlayın. Sos için elma sirkesi, nar ekşisi, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu çırpıp piyazın üzerine gezdirin. Servis tabağına alıp servis yapın.