Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 demet kuşkonmaz
    Yarım kg taze patates
    1 tatlı kaşığı + 1 çay kaşığı tuz
    Yarım kg taze börülce
    1 tatlı kaşığı hardal
    2 çorba kaşığı elma sirkesi
    Yarım çay kaşığı karabiber
    4 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 adet kırmızı soğan
    15 adet siyah zeytin

Taze patatesleri yıkadıktan sonra 1 tatlı kaşığı tuz ile kabuklu olarak yumuşayana kadar haşlayın. Kuşkonmazların kök tarafından 2 cm kesin. Börülceleri ayıklayın. Derin bir kasede buzlu su hazırlayın. Kuşkonmazları ve börülceleri ayrı ayrı 5 dakika haşlayın ve buzlu suya alın. 2-3 dakika beklettikten sonra süzün ve irice doğrayın. Patatesler soğumadan irice doğrayıp, servis kabına alın. Hardal ve sirkeyi küçük bir kaseye alın. Üzerine 1 çay kaşığı tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyip çırpın. Patateslere sosun yarısını ilave edip iyice karıştırın. Üzerine küçük doğranmış kırmızı soğan, kuşkonmaz ve börülceyi katın, kalan sosu da ekleyip karıştırın. Çekirdekleri ayıklanmış zeytinle süsleyerek servis yapın.