Sofra

6 Porsiyon

MALZEMELER

    20 adet büyük boy marul yaprağı

    1 su bardağı pirinç

    1 adet soğan

    2 adet domates

    5 çorba kaşığı zeytinyağı

    1 çorba kaşığı kuşüzümü

    1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

    1 tatlı kaşığı nane

    Yarım çay kaşığı karabiber

    1 çay kaşığı tozşeker, tuz

Harç için pirinç, küp doğranmış soğan, 1 adet rendelenmiş domates, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, kuşüzümü, dolmalık fıstık, nane, karabiber, tuz ve tozşekeri karıştırın. Marul yapraklarını sıcak suya batırıp, çıkarın. Varsa sert kısımlarını temizleyin ve teker teker düz bir zemine yayın. Üzerlerine harcı pay edip, her iki tarafını harcın üzerine kapatın. Sonra çok sıkı olmayacak şekilde rulo şeklinde sarın. Kalan 1 adet domatesi rendeleyip tencerenin tabanına yayın. Üzerine kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağını gezdirip marul sarmalarını çok sıkı olmayacak şekilde tencereye yerleştirin. 1 çay bardağı sıcak su gezdirip kısık ateşte, yumuşayana dek kontrol ederek pişirin.