MALZEMELER
2 su bardağı kırmızı mercimek
5 su bardağı sıcak su
Bir buçuk su bardağı ince bulgur
4 adet orta boy soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
Bir buçuk çorba kaşığı
domates salçası
Bir buçuk çorba kaşığı
biber salçası
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı pulbiber
4 dal taze soğanın yeşil kısımları
Yarım demet maydanoz, tuz
Servis için: Marul yaprakları
ÖNCELİKLE mercimekle suyu bir tencereye alın. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Ocağın altını kapatın ve ince bulguru mercimeğin üzerine ilave edip karıştırın. 10 dakika demlenmesi için kapalı olarak bir kenara alın. Diğer taraftan, sıvıyağı bir tavaya alıp, ince kıyılmış soğanı pembeleştirin. Domates ve biber salçasını ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Harcı mercimeğe ekleyin. Üzerine limon suyu, pulbiber, ince kıyılmış taze soğan ve maydanozu ilave edip karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Elinizle şekil verip, marul yaprakları ile birlikte servis yapın