Sofra

2-4
Zorluk Derecesi Orta
Dünya Mutfağı

MALZEMELER

    100 gram mango
    100 gram papaya
    100 gram ananas
    100 gram karides
    100 gram ince doğranmış soğan
    75 gram iç midye
    150 gram balık eti
    Yarım kırmızı dolmalık biber
    1 çay kaşığı safran

    Yarım su bardağı beyaz şarap
    4 çorba kaşığı zeytinyağı
    3/4 su bardağı pirinç
    1 litre su
    4 adet dolmalık renkli biber
    1 adet temizlenmiş kalamar
    3 adet kuru soğan
Karİdeslerİ haşlayıp ayıklayın. Balık eti, karides ve midye içlerini küçük küçük doğrayın. Mango, papaya ve ananasın kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Kırmızı dolmalık biberi küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını geniş bir tavaya alıp soğanları kavurun. Pirinçleri ilave edin. Pirinçler kavrulmadan önce deniz ürünlerini, meyveleri, küp doğranmış kırmızı biberi, safranı, şarabı ve suyu tavaya ekleyin. 15-20 dakika pişirin. Tavadan başka bir kaba alıp soğumasını bekleyin. Renkli dolmalık biberlerin tohumlarını çıkartın. Soğanların içini oyun. Soğuyan pilavı biberlerin, soğanların ve kalamarın içine doldurun. Bir tencereye dizin. Çok az su ilave ederek 10-12 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.