Pastırmalı Ispanak Suflesi

Pastırmalı Ispanak Suflesi
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

750 gram ıspanak
Yarım su bardağı irmik
2 su bardağı süt
3 adet yumurta
10-15 adet mantar
1 adet soğan
5-6 dilim pastırma
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
3 çorba kaşığı tereyağı, tuz

YAPILIŞI

Ispanağın saplarını kesip, yapraklarını kaynar suda 1 dakika haşlayın ve soğuk su dolu bir kaba alın. Diğer yanda başka bir tencerede sütü kaynatın. Tuz, 2 çorba kaşığı tereyağı ve irmiği ekleyin. Kaynayınca kaşar peynirini ekleyin. Sürekli karıştırarak, koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocağı kapatıp içine iki yumurtanın sarısı ile bir yumurtanın tamamını ekleyin ve karıştırın. Mantarları dörde bölün. Bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağını eritip, piyazlık doğradığınız soğanla birlikte mantarları kavurun. Mantarlar suyunu çekince pastırmaları ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Sudaki ıspanağı süzün. Isıya dayanıklı kase şeklindeki bir kabı
yağlayıp, dibini ıspanak yapraklarıyla kaplayın. Kabın üstü için de bir miktar ıspanak ayırın. Kalan ıspanağı incecik kıyıp mantara ekleyin. Süt ve irmik karışımını da üzerine döküp karıştırdıktan sonra, ıspanakla
kaplanmış kaba ilave boşaltın. Ispanak yaprakları ile üstünü kapatıp, su dolu başka bir kabın içine oturtun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Ters çevirerek bir servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın.
SON DAKİKA