Patlıcan Köftesi

Patlıcan Köftesi
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

4 adet patlıcan
2 çay bardağı un
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurta
3 dal maydanoz
4 diş dövülmüş sarmısak
1 su bardağı galeta unu
tuz
karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ

YAPILIŞI

PATLICANLARI fırında ya da ocakta közleyin. Kabuklarını soyup irice doğrayın ve bir kaseye alın. Üzerine un, kaşar peyniri, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, sarmısak, tuz ve karabiber katarak yoğurun. Daha sonra buzdolabında 3-4 saat bekletin. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, iki adet çorba kaşığı yardımıyla şekillendirin. Galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartın ve servis yapın.
SON DAKİKA