Patlıcan Pabucakis

Patlıcan Pabucakis
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

4 adet orta boy kemer patlıcan
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
2 adet yumurta sarısı
1 adet kırmızı biber
Birkaç yaprak nane

YAPILIŞI

PatlIcanlarIn kabuklarını soymadan, bütün olarak közleyin. Közlenmiş patlıcanları boylamasına ortadan ikiye
bölün. Bir kaşıkla içlerini çıkartıp kenara ayırın. Dışlarını yırtmamaya özen göstererek, patlıcanın uç tarafını
2 cm kadar içe katlayın (terlik şekli verin). Yumurta sarılarını çırpın. Ayırdığınız patlıcanların içlerine,
rendelenmiş kaşar peyniri, çırpılmış yumurta sarısı, tuz ve karabiber ekleyip iyice harmanlayın. Patlıcanların
içlerini bu harçla doldurup, üzerlerini düzelttikten sonra, tereyağı ile yağladığınız fırın tepsisine dizin. 1 adet
yumurta sarısını çırpıp, patlıcanların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık yarım saat pişirin. Kırmızıbiber ve nane yaprakları ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
BİZE ULAŞIN