Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg patlıcan
    1 kg iri doğranmış kuzu eti
    Yeteri kadar su
    1 çay bardağı sıvıyağ
    4 adet soğan
    1 çay bardağı bulgur
    3 adet domates
    tuz
    karabiber
1 KUZU etini bir tencereye alıp suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerini 1-2 parmak
geçecek kadar su ilave edip, 25-30 dakika pişirin. 2 Patlıcanları alacalı soyup, halka doğrayın. Sıvıyağı bir
tencereye alıp piyazlık doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine doğanmış patlıcanı ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatın ve sallayarak patlıcanları karıştırın. Pişen eti suyuyla birlikte tencereye
katın. Birkaç dakika sonra bulgur, küp doğranmış domates, tuz ve karabiber katıp (gerekirse
sıcak su ekleyerek) bulgur yumuşayana dek pişirin.