Patlıcanlı Tas Kebabı

Patlıcanlı Tas Kebabı
  • 5 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

5 adet bostan patlıcanı

Kızartmak için:

Sıvı yağ

3 adet kuru soğan

4 diş sarımsak

Sotelemek için:

2 çorba kaşığı sıvı yağ

750 gram kuşbaşı et

200 gram mantar

4 adet domates

1 tatlı kaşığı salça

3 su bardağı et suyu

100 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz,

karabiber

Süslemek için:

Maydanoz

YAPILIŞI

Patlıcanları soymadan ikiye bölüp, içlerini çıkarın. Yarım saat tuzlu suda bekletip, kızgın sıvı yağda kızartın. İçini hazırlamaya başlayın. Bunun için, soğanları ve sarımsakları küp şeklinde doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Eti ilave edip, biraz daha kavurun. Küçük doğranmış domates, mantar, salça, tuz, karabiber ekleyin. Biraz daha kavurup, 3 su bardağı et suyunu ilave edin ve soteleyin. Daha sonra bu malzemeyi patlıcanların içine doldurup, fırın tepsisine dizin. Soteden artan suya biraz daha sıcak su ekleyip, patlıcanların üzerine gezdirin. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35 dakika pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.
BİZE ULAŞIN