Pırasa Sarması

Pırasa Sarması
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 kg pırasa, yeteri kadar su
300 gram kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 demet taze soğan
Yarım demet kıyılmış maydanoz
2 adet orta boy havuç
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
Tuz
Karabiber
İki buçuk su bardağı sıcak su

Terbiye için:
1 adet yumurta sarısı
1 adet limonun suyu
Yarım çay bardağı su

YAPILIŞI

PIRASANIN beyaz kısımlarını bir parmak uzunluğunda kesin. Kaynayan suya batırın ve 1-2 dakika beklettikten sonra sudan alın. Boylamasına bıçakla kesin ve iç kısımlarını çıkarın. Kıyma, pirinç, kıyılmış taze soğan, maydanoz, rendelenmiş havuç, tereyağı, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Pırasaların içini bu harçla doldurun ve tencereye dizin. Üzerine iki buçuk su bardağı kaynamış su ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Terbiye için yumurta sarısı, limon suyu ve suyu bir kapta çırpın. Sarmalar piştikten sonra bu terbiyeyi üzerine gezdirin ve 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatın. Sıcak olarak servis yapın.
BİZE ULAŞIN