Sofra

6 Porsiyon

MALZEMELER

    2 su bardağı kuru pirpirim
    1 adet büyük boy soğan
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı domates salçası
    1 çorba kaşığı biber salçası
    Yeteri kadar su
    Yarım çay bardağı yeşil mercimek
    Yarım çay bardağı nohut
    2 çorba kaşığı lolaz
    1 çorba kaşığı bulgur
    1 baş sarmısak
    2 adet limonun suyu, tuz
    Üzeri için:
    1 çorba kaşığı tereyağı
    Pulbiber, nane
Kıyılmış soğanı tereyağında rengi dönene kadar kavurun. Salçaları ilave edin ve 1-2 dakika daha çevirdikten sonra üzerine 3 su bardağı sıcak su koyup 5 dakika pişirin. Mercimek, nohut ve lolazı ayrı ayrı haşlayıp, süzün. Pirpirimi haşladıktan sonra suyunu dökün ve elinizle sıkın. Kaynayan salçalı suyun içine haşlanmış pirpirim, mercimek, nohut, lolaz, bulgur ve dövülmüş sarmısağı katın. 15-20 dakika daha pişirdikten sonra tuzunu ilave edin. Limon suyunu koyduktan sonra ocaktan alın. Üzerine tereyağında yaktığınız pulbiber ve naneyi gezdirin.
ETİKETLER