Sebzeli ve Kıymalı Patlıcan Katları Tarifi

Sebzeli ve Kıymalı Patlıcan Katları Tarifi
  • 4 Kişilik
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

4 adet orta boy bostan patlıcanı



2 çorba kaşığı tereyağı



1 adet soğan



400 gram kıyma



2 adet büyük boy domates



2 diş kıyılmış sarmısak



Yeteri kadar sıcak su



4-5 dal maydanoz



2-3 dal taze kekik



2 adet kırmızı biber



2 adet sarı biber



1 çorba kaşığı zeytinyağı



8 kök ıspanak



3 parça dil peyniri



Tuz, karabiber



Kızartmak için: Zeytinyağı


YAPILIŞI

patlıcanları soymadan 1 cm kalınlığında dilimleyin. Üzerine tuz serpip 15 dakika bekletin. Yıkayıp kurulayın ve zeytinyağında renkleri dönene dek kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Tereyağını bir tavaya alıp yemeklik doğranmış soğanı rengi hafifçe dönene dek kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene dek kavurun. Kabuğu soyulduktan sonra küp doğranmış domates, kıyılmış sarmısak, tuz ve karabiber ekleyip 5 dakika daha kavurun. Üzerine 1 çay bardağı sıcak su koyup, suyunu çekene dek pişirin. Kıyılmış maydanoz ve kekik ekleyip ocaktan alın. Biberleri 4'e bölüp, 1 çorba kaşığı zeytinyağında hafifçe soteleyin. Biberleri alıp aynı tavaya temizlenmiş ve kökleri kesilmiş ıspanağı koyun ve 1 dakika kavurun. Bir fırın kabının tabanına bir sıra kızarmış patlıcan dizin. Üzerine kıymalı harç koyun. Kalan domatesi çok ince dilimleyip kıymanın üzerine yerleştirin. Yeniden kıymalı harç ve patlıcan koyun. En üstte kıymalı harç kalacak şekilde renkli biber, kıymalı harç ve patlıcanla katlar oluşturun. Hepsinin üstüne ıspanak koyun. Yemeğe 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Dil peynirini didikleyin ve en üste yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.

BİZE ULAŞIN