Skordaki

Skordaki
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yunan Mutfağı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 baş sarmısak
Birer demet dereotu, maydanoz, nane, taze soğanın yeşil kısımları
Yabani turp otu
Radika
1 adet kıvırcık salata
Zeytinyağı
Nar ekşisi, limon suyu
Tuz

YAPILIŞI

Kabukları soyulmuş sarmısakları, dereotunu, maydanozu, naneyi, dilediğiniz miktarda yabani turp otunu, radikayı, yeşil soğanların yeşil kısımlarını, kıvırcık salatayı blendırdan geçirin. Karışımın yoğunluğunu ayarlamak için dilediğiniz miktarda zeytinyağı ekleyin. Damak tadınıza göre limon suyu ve nar ekşisi ekleyin. Tuzunu ayarlayıp, soğuk servis yapın.

PÜF NOKTASI

Skordaki’ye eklediğiniz sıvıların oranını damak tadınıza göre arttırırsanız, salata sosu olarak da kullanabilirsiniz.
BİZE ULAŞIN