Sofra

8 Porsiyon

MALZEMELER

    4 adet patlıcan

    4 çorba kaşığı soya sosu

    2 tatlı kaşığı beyaz üzüm sirkesi

    1 tatlı kaşığı pekmez

    1 tatlı kaşığı susam yağı ya da ayçiçek yağı

    1 tatlı kaşığı doğranmış taze zencefil

    2 diş kıyılmış sarmısak

    2 adet taze soğanın yeşil kısımları

    8 adet kiraz domates, tuz

Patlıcanları boydan boya ikiye bölün. Acısını almak için 15 dakika tuzlu suda bekletin. Süzüp sudan geçirin. Üzerlerini keskin bir bıçakla baklava dilimi şeklinde kesin ve bir kaba dizin. Soya sosu, sirke, pekmez, susam yağı, ince kıyılmış zencefil, sarmısak ve tuzu karıştırıp patlıcanların üzerine gezdirin. Bir tencerede su kaynatıp üzerine süzgeç ya da buharda pişirme aletini koyun. Patlıcanları yerleştirip üzerini bir kapakla kapatın. Buharda patlıcan yumuşayana dek pişirin. Kıyılmış taze soğan ve ikiye bölünmüş kiraz domates eşliğinde servis yapın.