Sütlü Erişte

Sütlü Erişte
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

3 su bardağı ev eriştesi



1 su bardağı süt



2 su bardağı su



2 çorba kaşığı tereyağı



Üzeri için:



1 çorba kaşığı tereyağı



1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz



1 su bardağı tulum peyniri veya çökelek



Biberiye veya maydanoz


YAPILIŞI

Süt, su ve tereyağını bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Diğer taraftan 1 su bardağı erişteyi kenara ayırın. Kalan erişteyi yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp 5 dakika karıştırarak kavurun. Ocaktaki karışım kaynamaya başlayınca tüm erişteyi üzerine ekleyin. Kapağını kapatıp pilav pişirir gibi suyunu çekmesini bekleyin. Suyunu tamamen çekince üzerine kağıt havlu kapatıp 5 dakika demlenmeye bırakın. 1 çorba kaşığı tereyağını eritip cevizleri 1-2 kez çevirin. Ufalanmış peynirle birlikte eriştenin üzerine serpin. Biberiye veya maydanozla süsleyerek servis yapın.

BİZE ULAŞIN