Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    3 su bardağı ev eriştesi

    1 su bardağı süt

    2 su bardağı su

    2 çorba kaşığı tereyağı

    Üzeri için:

    1 çorba kaşığı tereyağı

    1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz

    1 su bardağı tulum peyniri veya çökelek

    Biberiye veya maydanoz

Süt, su ve tereyağını bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Diğer taraftan 1 su bardağı erişteyi kenara ayırın. Kalan erişteyi yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp 5 dakika karıştırarak kavurun. Ocaktaki karışım kaynamaya başlayınca tüm erişteyi üzerine ekleyin. Kapağını kapatıp pilav pişirir gibi suyunu çekmesini bekleyin. Suyunu tamamen çekince üzerine kağıt havlu kapatıp 5 dakika demlenmeye bırakın. 1 çorba kaşığı tereyağını eritip cevizleri 1-2 kez çevirin. Ufalanmış peynirle birlikte eriştenin üzerine serpin. Biberiye veya maydanozla süsleyerek servis yapın.