Sofra

ELİF KORKMAZEL

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    400 gram kuşbaşı tavuk eti
    Yarım çay bardağı sıvıyağ
    15 adet taze fasulye
    2’şer adet havuç ve kabak
    1 adet orta boy patlıcan
    15 adet arpacık soğan
    1 su bardağı barbunya
    1 su bardağı bezelye
    Yarım su bardağı bamya
    1çorba kaşığı salça
    Bir buçuk su bardağı sıcak su
    Tuz
TÜM sebzeleri temizleyin. Taze fasulye, havuç, kabak ve patlıcanı çok iri olmayacak şekilde doğrayın. Patlıcanların acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Sıvıyağı tencereye alıp, üzerine soğan, taze fasulye, havuç ve barbunyayı ilave ederek sote yapın. Sebzeler yarı yarıya yumuşadığında tavuğu ilave edin. Tavuk kavrulunca salça ve bezelyeyi katın. Birkaç dakika kavurup suyunu ekleyin. Sebzeler suyu yarı yarıya çekince kabak, patlıcan ve bamyayı ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Patlıcanlar yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın ve bir fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirip servis yapın.