Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Yarım demet pazı yaprağı
    1 su bardağı köftelik bulgur
    1 çorba kaşığı reyhan
    2 çorba kaşığı un
    Tuz, karabiber, 2 çay bardağı su
    Üzerine: Sarmısaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ
PAZI yapraklarını sıcak suya batırın. Yumuşayınca sudan alıp, süzün. Bulguru bir kaseye alın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip, 20 dakika bekletin. Daha sonra reyhan, un, tuz ve karabiber ilave edip, elle iyice özleşene dek yoğurun. Daha sonra pazı yapraklarına, kenarlarını kapatmadan sarıp, elle sıkın. Tencereye dizin. Üzerine su koyun. Ocakta 10 dakika kaynatın. Servis tabağına alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ gezdirip, servis yapın.