Sofra

4 Porsiyon

MALZEMELER

    4 adet patlıcan

    100 gram dil peyniri

    2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz

    Süslemek için:

    Kiraz domates

    Yoğurt sos için:

    1 su bardağı yoğurt

    8-10 dal dereotu

    5-6 dal nane, pulbiber

Patlıcanları alacalı soyun ve yarım cm kalınlığında ince uzun şeritler halinde doğrayın. Acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin ve kağıt havlu ile kurulayın. Her iki yüzüne de fırça yardımıyla zeytinyağı sürün ve ızgara yapın. Daha sonra dil peynirini ince dilimler halinde kesin. Patlıcan diliminin içine bir parça dil peyniri koyun ve rulo yapıp, kürdanla tutturun. Patlıcan ve dil peyniri bitene kadar işleme devam edin. Üzerlerine yarım kiraz domates yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında5 dakika tutup, çıkarın. Yoğurt sos için yoğurt, kıyılmış dereotu ve nane ile pulbiberi derin bir kasede karıştırın. Patlıcan rulolarıyla birlikte servis yapın.