Zeytinyağlı Karnabahar

Zeytinyağlı Karnabahar
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1/4 karnabahar
10 adet arpacık soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy havuç
2 adet orta boy patates
Bir buçuk su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı sirke
2 adet kesmeşeker
2’şer dal maydanoz ve dereotu, tuz

YAPILIŞI

SOĞANLARI soyup zeytinyağında bütün olarak 5 dakika sote edin. Havuç ve patatesleri kuşbaşı doğrayın. Önce havuçları sonra patatesleri soğanlara ekleyip 1-2 dakika daha soteleyin. Suyunu ilave ettikten sonra 10 dakika süreyle pişmeye bırakın. Diğer taraftan çiçeklerine ayırdığınız karnabaharları tuzlu ve sirkeli suda 10 dakika haşlayıp diğer sebzelere ekleyin. Kesmeşeker ve tuzu da üzerine ilave ederek 10 dakika daha pişirin. Ilındıktan sonra maydanoz ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.
SON DAKİKA