Antep Fıstığı Tatlısı

Antep Fıstığı Tatlısı
Üye Tarifi

MALZEMELER

MALZEMELER
4 adet yumurta
1 çay bardağı+1yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı döğülmüş antep fıstığı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

ŞERBETİ
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu

YAPILIŞI

-İlk iş olarak şerbetimiz için 2 bardak su ve şekeri ocağa alıp 20 dakika orta ateşte kaynatıp limon suyunu sıkıp bir taşım daha kaynatıp şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
-Hamur için gerekli tüm kuru maddeleri ayrı bir kasede iyice harmanlayıp bırakı yoruz.
-Derin bir kaseye yumurtaları kırıp yaklaşık 5 dakika mikserle yüksek devirde çırpıyoruz.
-Daha sonra sıvıyağı ekleyip karışmasını sağlıyoruz.Hazırladığımız unlu karışımı üstüne döküp fazla söndürmeden tahta spatula ile karıştırıyoruz.
-Yağlanmış borcama döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dakika pişiri yoruz.Ilık keke soğuk şerbet döküp dilimliyoruz.
-Kaymak yada dondurma ile servis yapıyoruz.
AFİYET ŞEKER OLSUN...

PÜF NOKTASI

MUTLAKA DENENMESİ GEREKN BİR TATLI.
BİZE ULAŞIN