Antep Fıstığı Tatlısı

Antep Fıstığı Tatlısı
    Üye Tarifi

    MALZEMELER

    MALZEMELER

    4 adet yumurta

    1 çay bardağı+1 yemek kaşığı un

    1.5 yemek kaşığı irmik

    1 su bardağı dövülmüş antep fıstığı

    1 çay bardağı sıvı yağ

    1 paket vanilya

    1 paket kabartma tozu



    ŞERBETİ

    2 su bardağı toz şeker

    2 su bardağı su

    Birkaç damla limon suyu

    YAPILIŞI

    İlk iş olarak şerbetimiz için 2 bardak su ve şekeri ocağa alıp 20 dakika orta ateşte kaynatıp limon suyunu sıkıp bir taşım daha kaynatıp şerbeti soğumaya bırakıyoruz.Hamur için gerekli tüm kuru maddeleri ayrı bir kasede iyice harmanlayıp bırakı yoruz.Derin bir kaseye yumurtaları kırıp yaklaşık 5 dakika mikserle yüksek devirde çırpıyoruz.Daha sonra sıvı yağı ekleyip karışmasını sağlıyoruz.Hazırladığımız unlu karışımı üstüne döküp fazla söndürmeden tahta spatula ile karıştırıyoruz.Yağlanmış borcama döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dakika pişiri yoruz.Ilık keke soğuk şerbet döküp dilimliyoruz.Kaymak yada dondurma ile servis yapıyoruz.
    AFİYET ŞEKER OLSUN...

    PÜF NOKTASI

    MUTLAKA DENENMESİ GEREKN BİR TATLI.
    BİZE ULAŞIN