Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 paket 500 gram'lık milföy
    hamuru
    1 su bardağı ince öğütülmüş badem
    1 kahve fincanı hindistan cevizi
    1 adet yumurta
    1 kahve fincanı toz şeker
    Şerbeti için:
    4 su bardağı toz şeker
    3 su bardağı su
    Yarım limon

Milföy hamurlarını tezgahın üzerine koyun ve yumuşamasını bekleyin. Bir kabın içerisine yumurta akını, hindistan cevizini, öğütülmüş bademi ve toz şekeri koyup karıştırın. Macun kıvamına getirin. Yumuşamış olan hamurların bir kenarına hazırladığınız harçtan bir tatlı kaşığı kadar eşit şekilde sürün ve hamuru bir kere katlayın. Birleştiği yere fırça ile çok az yumurta sarısı sürün ve uzunlamasına 3 parçaya kesin. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın. Bitince hamurları iki parmak genişliğinde kesip, derin bir tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Orta ısılı fırında pişirin. Tatlınızın şerbetini önceden kaynatıp soğutun ve pişen tatlı sıcakken, soğuk şerbeti üzerine gezdirin.