Balkabağı Tatlısı

Balkabağı Tatlısı
  • 12 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Kutlama
Sofra Tarifi

MALZEMELER

3 kg balkabağı (temizlenmiş)

1 kg toz şeker

300 gram fındık tozu

1 paket pötibör bisküvi

1 paket krem şanti

1 su bardağı soğuk süt

YAPILIŞI

Balkabağını genişçe bir tencereye dizin ve üzerine toz şeker serpin. Kısık ateşte iyice yumuşayana kadar pişirin ve ezin. İçine fındık tozunu katıp, karıştırın ve bu karışımı üçe ayırın. Orta büyüklükte bir tepsiye önce bir kat balkabağı yayıp, üzerine bir sıra bisküvi dizin. Tekrar balkabağı ve bisküvi dizip, üzerine tekrar balkabağı yayın. Krem şantiyi derin bir kapta soğuk süt ile birlikte çırpın ve tatlının üzerine spatula yardımıyla sürün. Buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra dilimleyerek, servis yapın.
BİZE ULAŞIN