Sofra
Atıksız Mutfaklar! Yumuşacık dokusu ve davetkar kokusuyla karşı koyamadığımız ekmek, kısa sürede tazeliğini yitirir. Biz de tazesine büyük aşkla bağlanıp, bayat haline yüz çevirdiğimiz ekmeği farklı tariflerle değerlendirebilirsiniz.

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 adet bütün bayat baget ekmek

    250 gram tuzsuz beyaz peynir veya 1 paket dil peyniri

    100 gram tereyağı

    Şerbet için:

    2 su bardağı tozşeker

    Bir buçuk su bardağı su

    1-2 damla limon suyu

    1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

    Süslemek için:

    Antepfıstığı, kaymak

Ekmeği ince dilimler halinde kesin. Yarısını yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizin. Her dilim üzerine bir parça tuzsuz beyaz peynir veya dil peyniri yerleştirin. Kalan ekmek dilimlerini üzerlerine kapatın. Tereyağını kızdırıp ekmek dilimlerinin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ekmekler kızarana kadar pişirin. Tozşeker, su, limon suyu ve limon kabuğunu kaynatarak koyu kıvamlı bir şerbet elde edin. Fırından çıkardığınız ekmeklerin üzerine şerbeti döküp, çekmesini bekleyin. Künefeleri servis tabağına alın. Antepfıstığı ve kaymakla süsleyip servis yapın.