Bayat Ekmekli Künefe

Bayat Ekmekli Künefe
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Ev Yapımı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 adet bütün bayat baget ekmek



250 gram tuzsuz beyaz peynir veya 1 paket dil peyniri



100 gram tereyağı



Şerbet için:



2 su bardağı tozşeker



Bir buçuk su bardağı su



1-2 damla limon suyu



1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu



Süslemek için:



Antepfıstığı, kaymak


YAPILIŞI

Ekmeği ince dilimler halinde kesin. Yarısını yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizin. Her dilim üzerine bir parça tuzsuz beyaz peynir veya dil peyniri yerleştirin. Kalan ekmek dilimlerini üzerlerine kapatın. Tereyağını kızdırıp ekmek dilimlerinin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ekmekler kızarana kadar pişirin. Tozşeker, su, limon suyu ve limon kabuğunu kaynatarak koyu kıvamlı bir şerbet elde edin. Fırından çıkardığınız ekmeklerin üzerine şerbeti döküp, çekmesini bekleyin. Künefeleri servis tabağına alın. Antepfıstığı ve kaymakla süsleyip servis yapın.

BİZE ULAŞIN