Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet bütün bayat baget ekmek
    250 gram tuzsuz beyaz peynir
    veya 1 paket dil peyniri
    100 gram tereyağı
    Şerbet için:
    2 su bardağı toz şeker
    Bir buçuk su bardağı su
    1-2 damla limon suyu
    1 çay kaşığı rendelenmiş
    limon kabuğu

    Süslemek için:
    Antep fıstığı, kaymak
Ekmeği ince dilimler halinde kesin. Yarısını yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizin. Her dilim üzerine bir parça tuzsuz beyaz peynir veya dil peyniri yerleştirin. Kalan ekmek dilimlerini üzerlerine kapatın. Tereyağını kızdırıp ekmek dilimlerinin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ekmekler kızarana kadar pişirin. Toz şeker, su, limon suyu ve limon kabuğunu kaynatarak koyu kıvamlı bir şerbet elde edin. Fırından çıkardığınız ekmeklerin üzerine şerbeti döküp, çekmesini bekleyin. Künefeleri servis tabağına alın. Antep fıstığı ve kaymakla süsleyip servis yapın.