Cendere Tatlısı

Cendere Tatlısı
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Çocuk Partisi, Ev Partisi, Kutlama
  • KÜTAHYA
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 paket margarin

1 kahve fincanı sıvı yağ

1 kg toz şeker

Aldığı kadar un

1 kg ceviz

1 paket mısır nişastası

2 adet yumurta



Üzerine: Yarım paket margarin

1 kahve fincanı sıvı yağ



Şerbet için: 1 kg toz şeker

Yarım limonun suyu

3 su bardağı su

YAPILIŞI

Margarin, toz şeker, sıvı yağ, yumurta ve aldığı kadar unu karıştırın. İyice yoğurun. Hamurdan iri bezeler koparıp, incecik açın. Çekilmiş ceviz içini nişasta ile karıştırın. Yufkaların üzerine serpin. Her bir yufkayı iki tarafından oklava ile sarın. Dilim dilim kesip, yağlanmış tepsiye dizin. Üzeri için yarım paket margarini eritip, sıvı yağ ile kızdırın ve tatlıların üzerine gezdirin. Orta ısılı fırında pişirin. Bu arada şeker ve suyu kaynatıp şerbeti hazırlayın. Limon suyunu ekleyip ılıtın. Sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirip servis yapın.
BİZE ULAŞIN