Çerkez Tatlısı

Çerkez Tatlısı
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

500 gram un

Bir buçuk çorba kaşığı instant maya

1 paket margarin (250 gram)

1 tatlı kaşığı toz şeker

1/4 çay kaşığı tuz

10 adet yumurtanın sarısı

Harcı için:

2 su bardağı kıyılmış ceviz

İki buçuk su bardağı kıyılmış fındık

4 adet yumurta

1 tutam tarçın

Şerbeti için:

1 kg toz şeker

İki buçuk su bardağı su

1/3 çay kaşığı limon tuzu

Kızartmak için:

Sıvı yağ



Üzeri için:

1 tatlı kaşığı toz antep fıstığı

1 adet lime

YAPILIŞI

Hamuru hazırlamak için, un, toz maya, margarin, toz şeker, tuz ve yumurta sarısını iyice yoğurun. Üzerini örtüp, serin bir yerde 15-20 dakika dinlendirin. Ayrı bir yerde harç malzemesinin tümünü iyice karıştırıp kenara alın. Dinlenen hamuru yaklaşık 5 mm inceliğinde açın. Daha sonra 10 cm'lik kareler halinde kesin. Kare hamurların içine harçtan pay edin. Rulo şeklinde sarıp, istediğiniz uzunlukta kesin. Şerbet için, toz şeker ve suyu bir taşım kaynatın. Ocağın altını kısıp, limon tuzunu ilave edin. 1-2 dakika daha kaynatıp, ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Fritözü 150 dereceye getirip, sıvı yağı kızdırın. Tatlıları sıvı yağa atıp, altın sarısı renk alana kadar kızartın. Yağını süzdürüp, soğuk şurubun içine atın. Tatlılar şurubu çektiğinde çıkartıp, servis yapın.

PÜF NOKTASI

Kare hamurların içine harcı pay ederken, harcın kenarlardan taşmamasına özen gösterin. Tatlınızı fritöz yerine derin bir tencerede de kızartabilirsiniz.
SON DAKİKA