Sofra

12 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    1 adet yumurta
    1 kahve fincanı süt
    1 kahve fincanı fındık yağı
    Bir tutam tuz
    Yarım paket kabartma tozu
    2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
    Aldığı kadar un
    1 su bardağı buğday nişastası

    İçi için: 250 gram ceviz

    Üzeri için: 250 gram tereyağı

    Şerbeti için:
    Üç buçuk su bardağı toz şeker
    3 su bardağı su
    3-4 damla limon suyu

1 Yumurta, süt, fındık yağı, tuz, kabartma tozu ve sirkeyi yoğurma kabına alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtün ve buzdolabında 20 dakika bekletin.
2 Dinlenen hamuru 30 eşit bezeye ayırın. 15 tanesinin üzerine nişasta serperek, neskafe fincanı büyüklüğünde açın. Açtığınız yufkaları üst üste koyun ve tepsinizin büyüklüğü kadar açın. Diğer 15 adet bezeyi de aynı şekilde hazırlayın. Yufkalardan 15 adedini yağlanmış tepsiye yerleştirin ve üzerine iri dövülmüş ceviz serpin. Kalan 15 adet yufkayı da üzerine yerleştirin ve baklava şekil vererek kesin.
3 Tereyağını kokusu çıkana kadar eritip, baklavanın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hem üstü hem altı kızarana kadar pişirin.
4 Şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencereye koyup, kaynatın. Limon suyu ekleyip, bir taşım daha kaynattıktan sonra soğutun. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin.