MALZEMELER
500 gram tel kadayıf
1 su bardağı eritilmiş tereyağı veya margarin
Bir buçuk su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Şerbet için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Üzeri için:
İnce çekilmiş antep fıstığı
Önce şerbeti hazırlayın. Bunun için, su ve toz şekeri kaynatın. Limon suyunu ekleyip, şerbeti soğumaya bırakın. Kadayıfı fırın tepsisine alın. Üzerine erittiğiniz margarini gezdirin. Yavaş yavaş harmanlayıp, margarini kadayıfa yedirin. Kadayıfın yarısını ayırıp, kalanını tepsiye bastırarak yayın. Üzerine ceviz serpiştirin. Kalan kadayıfı da cevizin üzerine yayıp hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Kadayıf ılıkken, üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Kadayıf şerbetini çekince, üzerine antep fıstığı serpip servis yapın.