Sofra

SELDA TOPTAŞ

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 su bardağı su,
    100 gram margarin
    2 su bardağı un,
    4 adet yumurta
    1 tatlı kaşığı irmik
    1 tatlı kaşığı nişasta
    Bir tutam tuz
    Şerbeti için:
    4 su bardağı toz şeker
    3 su bardağı su,
    1 dilim limon
    Kızartmak için:
    Sıvı yağ
    Üzeri için:
    Bitter çikolata
    Hindistan cevizi,
    toz antep fıstığı
Öncelikle şerbeti için toz şeker, su ve limonu tencereye alıp, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra limon dilimlerini içinden çıkarın ve soğuması için bir kenara alın. Su, margarin ve tuzu bir tencereye alıp, margarin eriyene kadar ısıtın. Unu ilave edin ve tahta bir kaşıkla 5 dakika karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, karıştırarak ılınmasını sağlayın. Ardından yumurtaları tek tek kırarak karışıma yedirin. İrmik ve nişastayı ekleyip, karıştırın. Tırtıklı ağzı olan sıkma torbasına karışımı boşaltın ve soğuk yağa şekil vererek sıkın. Daha sonra ocağın altını yakın ve tatlıları önlü arkalı kızartın. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın (hamuru kızartacağınız yağın her seferinde soğuk olması gerekiyor). Kızaran tatlıları soğuk şerbetin içine atın ve birkaç saniye sonra kevgir yardımıyla şerbetten çıkarın. Tatlılar üzerlerindeki şerbeti çekip soğuduktan sonra, bir uçlarını benmari usulü erittiğiniz bitter çikolata, hindistancevizi ya da toz antep fıstığına bulayarak servis yapın.