Cümbüş Tatlısı

Cümbüş Tatlısı
  • 10 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Çocuk Partisi, Ev Partisi, Kutlama
  • İZMİR
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 su bardağı kuru üzüm

1 su bardağı kuru kayısı (küçük küpler halinde doğranmış)

1 su bardağı kiraz şekerlemesi (küçük küpler halinde doğranmış)

50 gram yeşil incir reçeli (doğranmış)

2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu

2 adet yumurta

İki buçuk su bardağından bir parmak az un

2 su bardağı toz şeker

Bir tutam kabartma tozu



Şurubu için:

1 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

1 adet limonun suyu

YAPILIŞI

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için 1 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip şerbeti ocaktan alın. Ilınmaya bırakın. Derin bir kaba 1 su bardağı kuru kayısıyı, kiraz şekerlemesini, yeşil incir reçelini, kuru üzümleri, rendelenmiş portakal kabuğunu ve 2 su bardağı toz şekeri koyup tüm malzemeyi harmanlayın. Üzerlerine çırpılmış yumurtaları, un ve bir tutam kabartma tozunu ekleyip, karıştırın. Boza kıvamına getirin. Bulamacı, yağlanmış fırın kabına bir parmak kalınlığında dökün. 180 derece fırında yarım saat pişirin. Kabardıktan sonra fırından çıkarıp, üzerine şerbeti gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
SON DAKİKA