Dilber Dudağı

Dilber Dudağı
  • 5 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Anneler Günü, Babalar Günü, Şeker Bayramı, Kurban Bayramı, Doğum Günü, Sevgililer Günü, Yılbaşı, Çocuk Partisi, Ev Partisi, Yemek Daveti, Piknik, Kandil, Kutlama
Sofra Tarifi

MALZEMELER

İki buçuk su bardağı un

5 çorba kaşığı margarin

1 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz şeker

3 adet yumurta

Şerbet için: 4 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

Yarım limonun suyu

Yarım paket vanilya

Kızartmak için: 3 su bardağı sıvı yağ

Servis için: Dondurma ya da kaymak

YAPILIŞI

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için, su ile şekeri kaynatın. 10 dakika sonra, limon suyu ve vanilyayı ekleyip, tencereyi ocaktan alın. Soğumaya bırakın. 1 su bardağı su, margarin, tuz ve şekeri beraber bir tencerede kaynatın. Unu ilave edip, pürüzsüz oluncaya dek karıştırın. Hazırladığınız hamuru kısık ateşte 10 dakika pişirip, soğumaya bırakın. Hamur ılınınca, yumurtaları tek tek kırıp hamura yedirin. Elinizi sıvı yağ ile yağlayarak, hamurdan misket büyüklüğünde bezeler koparın. Avucunuzda yuvarlak olarak açın. Açtığınız hamurları da ikiye katlayarak dudak şekli verin. Kızartma tavasına 3 su bardağı yağı koyarak, kısık ateşte ısıtın. Çok kızmasına fırsat vermeden, dilber dudaklarının yarısını yağa atın. Kısık ateşte, ara sıra çevirerek, yaklaşık 15 dakika kızartın. Kızaran hamurları soğuk şerbete koyun. Tavanın altını kapatın. 5 dakika sonra, ılık yağlı tavaya, kalan hamurları koyup,
3 dakika alt üst edin. Tavanın altını tekrar yakıp, kalan hamurları çevirerek kızartın. Kızaran hamurları soğuk şerbete atarak 10 dakika bekletin. Şerbeti çeken tatlıları, dilerseniz taze kaymak veya dondurma ile servis yapın.
BİZE ULAŞIN