Ekmek Hamuru Kaselerinde Antepfıstıklı Helva

Ekmek Hamuru Kaselerinde Antepfıstıklı Helva
  • 12 Adet
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Kutlama
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 adet ekmek hamuru

75 gram

1 çorba kaşığı oda

sıcaklığında tereyağı

75 gram oda sıcaklığında margarin

2-3 çorba kaşığı un

2-3 çorba kaşığı nişasta



Helva için:

250 gram tereyağı

3 su bardağı un

2 su bardağı toz şeker

1 su bardağı soğuk süt

1 su bardağı soğuk su

1 su bardağı file antep fıstığı



Servis için:

Dondurma

YAPILIŞI

Ekmek hamurunun içine 75 gram tereyağı, margarin ve un katıp, iyice yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bezle örtün ve buzdolabında bir gece bekletin. Ertesi gün buzdolabından çıkardığınız ekmek hamurunun üzerine nişasta serperek merdane yardımıyla ince açın. Neskafe tabağı ile yuvarlaklar çıkarıp, hamurların altını ve üstünü 1 çorba kaşığı tereyağıyla yağlayın. Hamurları fırına dayanıklı küçük kaselerin arka kısımlarına, kasenin şeklini alacak biçimde serin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Pişen hamur kaseleri, soğuduktan sonra kaselerden ayırın.Diğer taraftan helva için tereyağını bir tencereye alın ve kızdırın. Elenmiş unu yavaşça ekleyip, unun rengi hafif dönene kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Un pembeleşince içine toz şeker ilave edip, 1-2 kez daha karıştırın. Ocağın altını kısıp, soğuk süt ve soğuk suyu katıp, topak olmaması için hızlı bir şekilde karıştırın. Helva,süt ve suyunu çekince, antep fıstığını ekleyip, tencereyi ocaktan alın. Üzerini bezle örtüp, kapağını kapattıktan sonra 20 dakika demlendirin. Helva ılındıktan sonra hazırladığınız çanakların içine paylaştırın ve dondurma ile servis yapın.

BİZE ULAŞIN