Sofra

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg baklavalık un
    4 adet yumurta
    1 su bardağı su
    400 gram tereyağı (eritilmiş)
    3 su bardağı dövülmüş ceviz içi
    Bir tutam tuz
    Şerbeti için:
    Bir buçuk kg toz şeker
    1 adet limonun suyu
    5 su bardağı su
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için, şeker ve suyu kaynatın. Şerbeti ocaktan alırken, limon suyunu ekleyin. Soğumaya bırakın. Diğer yanda un, yumurta, 1 su bardağı su ve bir tutam tuzu karıştırın. Yoğurarak hamur yapın ve 12 adet beze koparıp yuvarlayın. Çok ince 12 adet yufka açın. Yağlanmış bir tepsiye 6 adet yufkayı, aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste dizin. Üzerine dövülmüş ceviz serpin. Daha önce yapmış olduğunuz işlemi, diğer 6 yufkaya da uygulayıp, en üste kalan eritilmiş tereyağını dökün. Baklavayı önce diklemesine, sonra çapraz keserek 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Üzerine şerbeti gezdirin. Baklava şerbeti iyice çekince, servis yapın.