Ev Yapımı Kestaneli Baklava

Ev Yapımı Kestaneli Baklava
  • 12 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Şeker Bayramı, Kurban Bayramı, Yemek Daveti
  • Ev Yapımı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Hamuru için:

2 su bardağı un

1 adet yumurta, 1 çay bardağı su

1 çay kaşığından az tuz



Hamuru açmak için:

2 çorba kaşığı buğday nişastası



İçine: 500 gram kestane şekeri



Üzerine:

650 gram Şanlıurfa sadeyağ



Şerbeti için:

650 gram toz şeker

Bir buçuk su bardağı su

YAPILIŞI

Hamur için un, yumurta, su ve tuzu yoğurun. Hamurdan bezeler koparıp, oklava yardımıyla incecik açın. Yufkaları açarken ara sıra nişasta serpin. Üzerlerine nemli bez örtüp, 15-20 dakika dinlendirin. Üst üste yerleştirip, 7 cm'lik karelere bölün. Ortalarına kestane şekeri koyup uçlarını ortada birleş- tirin. Fırın tepsisine yerleştirip, üzerine eritilmiş sadeyağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika, renk alıncaya kadar pişirin. Baklava pişerken şerbeti hazırlayın. Bunun için toz şeker ve suyu kaynatın (106 derece olacak). Baklavayı fırından alıp, üzerine çorba kepçesi yardımıyla şerbeti gezdirin. Şerbeti çekince servis yapın.

PÜF NOKTASI

Baklava yufkası açıldıktan sonra soğuk havalarda 15-20 dakika, yaz aylarında ortalama 30 dakika kadar nemli bir bezle üzerleri örtülüp dinlendirilir. Baklava yufkası açılırken yufkaların daha çok incelmesi ve birbirine yapışmaması için nişasta kullanılır.
BİZE ULAŞIN