Sofra

24 Adet
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    1 kg süt
    2 adet kesme şeker
    1 tatlı kaşığı yaş maya
    Alabildiğine un
    1 çay kaşığı tuz
    İç malzemesi için:
    Bir buçuk tatlı kaşığı toz tarçın
    2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
    6 çorba kaşığı toz şeker
    Şerbeti için: 3 su bardağı su
    3 su bardağı toz şeker
    1 çay kaşığı limon suyu
    Kızartmak için: 4 adet yumurta
    2 su bardağı sıvı yağ
Su ve toz şekeri 10 dakika kaynatın. Daha sonra limon suyunu ilave ederek bir dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.Bir bardak sütü ılıtın. İçine kesme şeker ve yaş mayayı ekleyerek karıştırın. Üzeri hafif köpük olana dek 10-15 dakika dinlendirin. Oda sıcaklığındaki kalan sütü derin bir cam veya porselen kaseye alın. Mayalanmış sütü ekleyin. Karıştırarak unu ilave edin. Boza kıvamında bir hamur haline geldiğinde tuzu ekleyip tekrar karıştırın.
Tarçın, ceviz içi ve toz şekeri karıştırın. Kepçeyle boza kıvamındaki hamurdan bir miktar hamur alın. Krep tavasına dökün. Hamurun, sadece tavaya dökülen alt yüzünü pişirin. Havlu peçete veya bez üzerine pişen yüzü alta gelecek şekilde dizin. Önceden hazırladığınız cevizli içi, hamurlar soğumadan içlerine pay edin. Yarım ay şeklini vererek ikiye katlayın. Kenarlarının açılmaması için bastırarak kapatın. Daha sonra çırptığınız yumurtalara batırın. Kızdırdığınız yağda kızartın. Çıkardığınızda kağıt havlu üzerine alın. Yağı süzüldüğünde şerbete atarak yarım saat bekletin. Soğuk olarak servis yapın