Fıstıklı İrmik Helvası

Fıstıklı İrmik Helvası
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Şeker Bayramı, Kurban Bayramı, Kandil
Sofra Tarifi

MALZEMELER

150 gram tereyağı (10 çorba kaşığı)

1 su bardağı irmik

1 kahve fincanı dolmalık fıstık

150 gram toz şeker

Şerbeti için:

2/3 su bardağı toz şeker

İki buçuk su bardağı süt

YAPILIŞI

Şerbet için, tencerede şeker ve sütü sürekli karıştırarak kaynatın ve tencereyi ateşten alın. Başka bir tencerede tereyağını eritin. Yağ kızınca irmikle, fıstıkları ekleyip ateşi iyice kısın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak, fıstıklar iyice pembeleşene dek kavurun. Şerbeti tekrar kaynatın ve kaynar olan irmik karışımına ekleyin. Bir kere karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın. Çok kısık ateşte, irmik şerbetini tamamen çekene kadar pişirin. Şerbeti iyice çekilince, şekeri serpip bir daha karıştırın. Ateşi kapatıp, helvayı demlendirin.

SON DAKİKA