Sofra

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg baklavalık un
    5 adet yumurta
    1 su bardağı su
    2 su bardağı buğday nişastası
    500 gram tereyağı
    300 gram toz antep fıstığı
    5 çay kaşığı tuz

    Şerbet için:
    6 su bardağı toz şeker
    4 su bardağı su
    Yarım limonun suyu
Öncelikle şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatın. Şerbeti ocaktan alırken, limon suyunu ekleyip, soğumaya bırakın. Diğer tarafta hamur için; un, yumurta, su ve tuzu yoğurun. Hamurdan 12 eşit beze koparıp, elinizle yuvarlayın. Üzerine nemli bir bez örterek, 20 dakika dinlendirin. Düz bir zeminde her bir bezeyi üzerine nişasta serperek çok ince açın. Yağlanmış bir tepsiye 6 adet yufkayı aralarına eritilmiş ve ılınmış tereyağı sürerek üst üste dizin. Üzerine toz antep fıstığı serpin. Diğer 6 adet yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Kalan ılınmış tereyağını baklavanın üzerine boşaltın. Baklavayı önce diklemesine, sonra çapraz keserek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Baklava şerbeti çektikten sonra servis yapın.