Haşhaşlı Şekerpare

Haşhaşlı Şekerpare
  • 12 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Ev Partisi
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 kg un

Bir buçuk su bardağı toz şeker

1 su bardağı+2 çorba kaşığı sıvı yağ

250 gram margarin

2 paket kabartma tozu l2 paket vanilya

5 adet yumurta l2 su bardağı süt



Üzeri için:

250 gram haşhaş



Şerbeti için:

4 su bardağı su

1 kg toz şeker

YAPILIŞI

Un, toz şeker, sıvı yağ, margarin, kabartma tozu, vanilya ve yumurtayı yoğurun. Hamurdan ceviz iriliğinde bezeler koparıp yuvarlayın. Sütte bekletin. Sütten alıp haşhaşa bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.Şerbeti için, su ve toz şekeri kaynatın. Ilık şekerparelerin üzerine kaynamış haldeki şerbeti gezdirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

BİZE ULAŞIN