Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram hurma
    Bir buçuk su bardağı irmik
    1 kahve fincanı dolmalık fıstık
    125 gram tereyağı
    2 su bardağı süt
    1 su bardağı toz şeker

    Servis için:
    Kaymak
    File antep fıstığı
İrmik, dolmalık fıstık ve tereyağını bir tencereye alın. Karıştırarak dolmalık fıstıklar pembeleşene dek kavurun. Süt ekleyip, irmik göz göz olana kadar pişirin. Toz şeker ilave edip, koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Dilediğiniz ebattaki çukur bir cam kabı ıslatıp, kenarlarına hurma yerleştirin. Ortasına elinizle bastırarak irmik helvası koyun. Servis tabağına ters çevirip çıkarın. Kalan malzemeye de aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine bir parça kaymak yerleştirin. File antep fıstığı serpip servis yapın.