MALZEMELER
500 gram hurma
Bir buçuk su bardağı irmik
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
125 gram tereyağı
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Servis için:
Kaymak
File antep fıstığı
İrmik, dolmalık fıstık ve tereyağını bir tencereye alın. Karıştırarak dolmalık fıstıklar pembeleşene dek kavurun. Süt ekleyip, irmik göz göz olana kadar pişirin. Toz şeker ilave edip, koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Dilediğiniz ebattaki çukur bir cam kabı ıslatıp, kenarlarına hurma yerleştirin. Ortasına elinizle bastırarak irmik helvası koyun. Servis tabağına ters çevirip çıkarın. Kalan malzemeye de aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine bir parça kaymak yerleştirin. File antep fıstığı serpip servis yapın.