Kağıt Helva Arası Çikolatalı İrmik Helva Pastası

Kağıt Helva Arası Çikolatalı İrmik Helva Pastası
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Anneler Günü, Babalar Günü, Şeker Bayramı, Kurban Bayramı, Kandil
Sofra Tarifi

MALZEMELER

4 adet kağıt helva

250 gram irmik

2 su bardağı süt

Bir buçuk su bardağı toz şeker

125 gram tereyağı

1 çay bardağı damla çikolata

1 paket vanilya



Üzerine: 1 paket (80 gramlık)

bitter çikolata



Süslemek için:

Damla çikolata,

hindistan cevizi, nar tanesi,

nane yaprağı

YAPILIŞI

İrmiği bir tencereye alın ve rengi hafifçe dönene kadar kavurun. Ayrı bir tencerede süt, toz şeker ve tereyağını kaynatın. Daha sonra kavrulmuş irmiğin üzerine boşaltın ve ocağın altını kapatıp, demlenmeye bırakın. Helva iyice soğuduktan sonra içine damla çikolata ve vanilyayı ekleyip, karıştırın. İrmik helvasını üç eşit parçaya ayırın. Servis tabağına bir adet kağıt helva yerleştirip üzerine irmikli helva koyun. Kağıt helva ve irmik helvası bitene kadar (en üstte kağıt helva kalacak şekilde) işleme devam edin. Daha sonra bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Kağıt helvanın üzerine eritilmiş çikolata gezdirin. Kalan kısmı ve yan tarafları damla çikolata ile kaplayın. Hindistan cevizi, nar tanesi ve nane yaprağı ile süsledikten sonra dilimleyerek servis yapın

PÜF NOKTASI

Kağıt helvanın yumuşamaması için irmik helvasının iyice soğumasıgerekir
SON DAKİKA