Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 su bardağı sıvı yağ
    1 adet yumurta
    1 su bardağı yoğurt
    1 çay bardağı pudra şekeri
    1 paket kabartma tozu
    Aldığı kadar un
    2 çorba kaşığı kakao
    1 çay bardağı ince kıyılmış fındık

    Şerbet için: 500 gram toz şeker
    2 su bardağı su
    Yarım limonun suyu
    1 çay kaşığı vanilya
    Bulamak için: 1 su bardağı file fındık
Öncelikle şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin ve bir taşım daha kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Vanilyayı ekledikten sonra karıştırın ve şerbeti soğumaya bırakın. Diğer taraftan derin bir kasede sıvı yağ, yumurta, yoğurt, pudra şekeri, kabartma tozu ve un ilave edip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça koparın. Bu parçaya kakao ekleyin ve fındığı da katıp, yoğurun. Sade hamuru merdane ile açın. Kakaolu hamuru rulo yapıp, sade hamurun kenarına koyun ve beraber sarın. Bir parmak kalınlığında kesin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tepsinin üzerini örtün ve 4 saat dinlendirin. Fındığa bulayıp, servis yapın.